De brister tidigare och tidigare

i
Så kom februari, och den oändliga vintern börjar äntligen gå mot sitt slut. Jag blickar upp mot en molnfylld himmel och försöker gå ut så ofta jag kan för att fånga de få soltimmarna som spränger hål i ett kaos av vardagar och helgdagar som flyter ihop till en enda gråbrun smörja. Detta händer varje tidig vår. Jag inbillar mig att det finns en chans för mig att förändras. För det är det jag lärt mig att jag måste göra. Anpassa mig eller gå sönder.
 
 
ii

Synonymer till förbättra:

göra bättre, nydana, förändra till det bättre, bättra på, frisera, förnya, reformera,renovera, reparera, korrigera, snygga till, försköna, förädla

motsatsord

försämra

 
iii
De starka kontrasterna som den råa vintern och den hoppfulla våren fyller mig med ett hopp om att ingenting är för evigt och att allt går mot det bättre. Att bakom alla kilometerlånga högar av inlämningsuppgifter, kontrollskrivningar, projektarbeten, laborationer, och misslyckade tentor finns det jag längtar efter. En examen. En kunskap och förståelse. Som att andas ut efter att ha sprungit ett maratonlopp. 
 
iv
Vi läser Hundra år av ensamhet. Jag blickar fram mot ett.
 
 
 
 
 
 
 
Fångade fragment | |
Upp